søndag den 13. februar 2011

Patchwork sengstæppe

For flere år siden syede jeg dette patchwork sengetæppe til min svigermor. Det er syet i amerikansk patchwork (tror jeg nok det hedder). Det er en teknik hvor der er 3 grundskabeloner. Det vil jeg forklare en anden gang.
Nå, men for ca. 3-4 år siden købte min svigermor en ny seng... også var tæppet lige kort nok. Jeg måtte have hovedet i blød for at finde en løsning, nu må jeg altså tage mig sammen til at komme igang. Jeg har haft det fremme mange gange, det er faktisk et enormt arbejde at lave om. Nogle gange er det nemmere at sy et nyt.
Som man kan se er der quiltet i alle felterne.
Jeg tog fat i går med krum hals. Under processen viste det sig, at bagbeklædningen er krøbet en del, så den er faktisk 10 cm for smal.
ØV øv, det bliver et endnu større arbejde, jeg skal nemlig have hele bagbeklædningen fikset også.  Her har jeg besluttet at få det klippet af i lige linje også sy en bane på, så det er bred nok.
Her ser man takkekanten jeg har lavet af små firkanter som er foldet og syet sammen, hvorefter de er syet på inden bagbeklædningen blev syet på.
Men jeg skal også have tæppet gjort 20 cm længere. Den første løsning, var bestemt ikke god, kunne jeg se da det blev lagt op, så jeg måtte finde en anden. Heldigvis har jeg mere af det blomstrede stof, det hvide stof har jeg desværre, men jeg har noget som kommer meget tæt på.
Pyha, hvor en omgang, jeg vender tilbage når jeg er kommet lidt længere på projektet.
Mig, som ingen planer havde for ferien!!!!!!!

2 kommentarer:

Blæksprutten sagde ...

Du kommer da vist ikke til at kede dig i ferien, for der er da nok at ta' fat på.
Det er et vidunderligt sengetæppe; nogle rigtig skønne farver.
Pøj pøj med projekt sengetæppeforlængelse - og god ferie til jer...

Lin sagde ...

Sikke et arbejde. Helt aerligt, ville det ikke som du siger vaere nemmere at lave et nyt?????? Det er synd for dit taeppe er hammerflot, men..... Saa kunne hun faa to (smil). Venter spaendt paa forklaring til Amr. Patch.